Skip links

Building the Leaders of Tomorrow

  • Beneficiari ai proiectului sunt 136 elevi și 20 de profesori de la Școala Gimnazială nr. 1 Roata de Jos
  • Proiectul s-a desfășurat în colaborare cu Școala Gimnazială nr. 1 din comuna Roata de Jos, Giurgiu
  • Pe lângă Diplomele de participare, toți elevii și profesorii au fost premiați cu cărți pentru a se putea dezvolta atât personal cat si în activitatea educațională

Asociatia InspirAction se implică activ și contribuie la creșterea calității educației copiilor din România. Astfel, cu sprijinul financiar al companiei OMV Petrom, Asociația a desfășurat în perioada martie – decembrie 2020 programul de dezvoltare personala „Building the Leaders of Tomorrow” ce a constat in 42 de sesiuni de training desfășurate online pentru cei 116 elevi și 20 de profesori de la Școala Gimnazială nr. 1 Roata de Jos, județul Giurgiu.

In vederea creșterii gradului de conștientizare al tinerilor si profesorilor referitor la abilitățile si potențialul lor interior, elevii au luat parte la sesiuni dezvoltare personală, leadership și orientare în carieră, iar profesorii au beneficiat de sesiuni de coaching pentru dezvoltarea competențelor profesionale și îmbunătățirea procesului educațional prin abordarea unor metode inovative de predare în mediul online.

Proiectul a oferit suport elevilor de gimnaziu în ceea ce privește alegerea profilului de liceu în conformitate cu personalitatea, talentele, valorile, abilitățile și interesele lor. Pe parcursul sesiunilor de training elevii au deprins noțiuni de leadership și dezvoltare personală care îi vor ajuta să interacționeze mai bine cu colegii lor, să își dezvolte gândirea critică și abilitățile de vorbit în public. Ei au devenit ambasadori InspirAction pentru colegii lor: „Eu în acest proiect m-am descoperit pe mine și mi-am îmbunătățit vocabularul”, „Acest curs ne-a ajutat să prindem mai multă încredere în noi, să ne facem prieteni noi, să-i ascultăm pe ceilalți și să le acceptăm opiniile, „Am descoperit că sunt mai creativ decât par”.

„Building the Leaders of Tomorrow” si-a propus dezvoltarea competențelor cadrelor didactice pentru a reuși să îi facă pe elevi să vină la școală din plăcere, să înțeleagă importanța învățării și să aibă rezultate mai bune pentru a fi admiși la liceele potrivite.

Împreuna cu trainerii InspirAction, profesorii au descoperit noi metode de predare inovatoare, dar și de comunicare eficientă cu elevii precum și elemente de consiliere vocațională prin care să îi îndrume pe tineri spre o carieră de succes. Astfel, ei pot contribui la creșterea calității educației școlare prin determinarea elevilor de a fi mai motivați să învețe, să se dezvolte și să își aleagă mai ușor viitoarea carieră. Profesorii implicați spun că rezultatele deja au început să apară: „Acest program mi-a întărit mai mult acțiunea de a nu-i critica pe copii și de a le da posibilitatea să se exprime”, „În urma acestui proiect, interacționăm mai ușor cu copiii, acum sunt mai calzi, mai dezinvolți”, „Programul ne-a conectat mai bine cu copiii, arătându-ne luminițele din interiorul sufletului lor”.

Întreg programul derulat la Școala Gimnazială nr.1 Roata de Jos a consolidat și îmbunătățit relația elevilor cu cadrele didactice. Elevii au înțeles importanța comunicării deschise cu profesorii lor în drumul spre descoperirea pasiunilor si realizarea unei viitoare cariere de succes, iar profesorii au învățat cum să îi susțină să își urmeze visurile și să își exploreze oportunitățile în carieră, devenind mentori și modele de urmat.

Proiect susținut de OMV Petrom.

Utilizăm cookie-uri pentru optimizarea interacțiunii dvs. cu website-ul >> Detalii