Skip links

Copilărie Fără Granițe: Tata se sacrifică în străinătate pentru mine

Vreau să fac lumea fericită, să nu mai fie atât de multă tristețe. Îmi doresc să trăim într-o lume mai frumoasă.
ne spune Lavinia.

Lavinia are 14 ani și este înconjurată de oameni triști, de probleme, de o viață grea din care se ambiționează să iasă. Aparent nimic nu îi stă în cale, însă realitatea îi arată altceva. Greutățile financiare ale părinților i-au schimbat viața în mod radical. Motivul? Decizia ca tatăl ei să plece la muncă în străinătate, în timp ce ea va rămâne cu mama.  

Lavinia avea doar 5 ani când tatăl ei a plecat în Italia și de atunci a învățat să își dezvolte o relație fracționată de câteva zile de concediu pe an cu el. Acum speră că tatăl se va întoarce definitiv în câteva luni ca să petreacă cât mai mult timp împreună. 

Însă, cel mai mult își dorește să se întoarcă ca să scape de anxietate la gândul că lui i s-ar putea întâmpla ceva rău. După ce tatăl Laviniei a suferit un accident grav în timp ce muncea în Italia, a avut nevoie de doi ani pentru a se recupera. De atunci, și ea, și mama ei trăiesc mereu cu neliniștea că ceva rău s-ar putea întâmpla din nou. 

„Eu nu știu cum de a mai plecat din nou. Ne-am speriat cu toții atunci. Mama mi-a zis că tata ne-a pus pe primul loc pe noi, în locul lui. Adică face un sacrificiu pentru noi.” ne spune Lavinia. 

Un sacrificiu pe care Lavinia încearcă să îl compenseze cu învățatul și cu o copilărie plină de anxietate și dorința neîmplinită de a fi împreună. 

„Nu vreau să dau vina pe el că ne-a lăsat singure pe mine și pe mama. Ar fi fost frumos dacă nu ar fi plecat. Însă știu că banii nu ar fi fost aceeași, poate nu am fi avut aceleași posibilități.” ne spune Lavinia. 

Nu îi putem aduce tatăl înapoi. Însă împreună putem să îi oferim o copilărie fără granițe!

Povestea Laviniei este una din cele 160.000 de povești ale copiilor cu părinții plecați în străinătate în care izolarea socială, anxietatea, lipsa încrederii în sine, sentimentul de abandon sunt puncte comune.

Oferă-le o copilărie fără granițe copiilor cu părinții plecați în străinătate!

Donează aici o îmbrățișare: www.inspiraction.ro/copilarie-fara-granite și susține organizarea de sesiuni de gestionare emoțională și mentală pentru un viitor fără granițe emoționale.

Utilizăm cookie-uri pentru optimizarea interacțiunii dvs. cu website-ul >> Detalii