Skip links

Singur acasa, dar impreuna cu colegii la scoala in colaborare cu ISMB

Singur acasă, dar împreună cu colegii la școală

Fenomenul copiilor că părinții plecați în străinătate este mult mai mare și mai dureros decât datele oficiale. Conform unui raport publicat de Administrația Prezidențială în 2018, peste 160.000 de copii sunt lăsați în grija rudelor sau chiar singuri de părinții care sunt forțați să plece la muncă în străinătate. 

Repercursiunile emoționale și psihologice suferite de copii pot duce la depresie, anxietate, lipsă de motivație și de încredere în sine, iar pe termen lung chiar la decizia de a abandona școala.

În cadrul acestui proiect am creat o experiență unică, transformațională prin care 480 de elevi s-au conectat între ei și au realizat că nu sunt singuri, chiar dacă părinții lor sunt plecați din țară.

480 de elevi au învățat cum să își gestioneze emoțiile. 

Sesiunile la care au participat elevii au fost organizate după filosofia lui John Maxwell care pune bazele unui proces prin care liderii de mâine văd posibilitățile noi încă de astăzi. 

Cu dedicare, perseverență și încredere, valorile pe care le plantăm în mințile și în sufletele generației de tineri contează mult pentru dezvoltarea lor.

Proiectul a fost organizat în următoarele școli din capitală:

  • Școala Gimnazială Alexandru Costescu
  • Școala Gimnazială Grigore Ghica Voievod
  • Școala Gimnazială nr. 84
  • Școala Gimnazială George Bacovia
  • Școala Gimnazială nr.127
  • Școala Gimnazială nr. 279

Proiectul a fost susținut în colaborare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București. 

Utilizăm cookie-uri pentru optimizarea interacțiunii dvs. cu website-ul >> Detalii