Skip links

Șlefuitor de viitor

Tema: Orientare vocațională

Obiectiv: Creșterea capacității elevilor de liceu de a-și alege cariera profesională în acord cu pasiunile, preferințele și valorile lor

Beneficiari: 30 de elevi din clasa a X-a de la Colegiul Național „Spiru Haret” din Tecuci

Desfășurarea proiectului: perioada noiembrie 2021 – iulie 2022

Vor fi organizate 20 de sesiuni de orientare în carieră împreună cu toată clasa și încă 20 de sesiuni restrânse, de câte 4 elevi, pentru ca fiecare să-și identifice dorințele cât mai clar și pentru a-și trasa corect un plan de orientare în carieră. În septembrie și decembrie 2022 vor fi organizate întâlniri de follow-up prin care se va monitoriza progresul tinerilor și atingerea obiectivelor acestora. Pe tot parcursul programului, tinerii vor primi constant feedback și sfaturi pentru a reuși să facă alegerile potrivite pentru cariera lor.

În cele 40 de întâlniri, tinerii se vor cunoaște mai bine pe ei înșiși, își vor identifica pasiunile și valorile și vor învăța cum să le urmeze în viața lor de adulți. Mai mult, vor afla direct de la oameni de succes ce presupun anumite meserii pentru a-și identifica și mai bine pasiunile și lucrurile pe care vor să le facă în viitor. Împreună cu trainerii Asociației InspirAction vor discuta și despre responsabilitate, stimă de sine, setarea obiectivelor SMART, planificarea timpului și formarea de obiceiuri sănătoase.

De asemenea, programul se adresează și părinților deoarece vor fi organizate periodic webinarii cu aceștia prin care specialiștii Asociației InspirAction le vor prezenta diferite modalități prin care să își susțină copiii în această perioadă a descoperirii de sine. La final, tinerii vor primi cărți inspiraționale care să îi ajute în drumul lor către o carieră de succes.

Proiectul este susținut de Fia Integra.

Utilizăm cookie-uri pentru optimizarea interacțiunii dvs. cu website-ul >> Detalii