Skip links

Duo Hub Education

Program educațional pentru companiile care își propun să construiască noile generații de profesioniști

Detalii
Play Video

Istoricul Programului

Acest program este meticulos gândit pentru a pregăti viitorii angajați în a se distinge în domeniul lor de carieră, punând un accent deosebit pe dezvoltarea abilităților esențiale pentru secolul XXI. Conștientizăm faptul că, pentru a excela într-un domeniu de afaceri în continuă schimbare, tinerii nu au nevoie doar de competențe tehnice, ci și de o inteligență interpersonală excepțională. Așadar, ne concentrăm pe formarea unor elevi care nu sunt doar capabili, ci veritabile modele de adaptabilitate și de colaborare eficientă.

De-a lungul ultimilor patru ani, am pus bazele unui program educativ cu rezultate grozave, cunoscut inițial sub numele de “I Choose to Lead” și “Tu Contezi”. În prezent, acesta a evoluat și s-a transformat într-un proiect mult mai complex și vizionar, numit “Duo Hub Education”.

Pentru a ilustra impactul și relevanța programului, putem sublinia parteneriatul nostru cu Bergerat Monnoyeur, lider mondial  în domeniul utilajelor de construcții. Aici, elevii noștri au avut ocazia să își îmbogățească setul de abilități tehnice, familiarizându-se cu echipamentele de vârf și învățând din experiența practică ce presupune a fi un mecanic de utilaje de construcții.

Programul pune un accent puternic pe dezvoltarea abilităților socio-emoționale, formând nu doar profesioniști, ci și cetățeni echilibrați și empatici. Cu alte cuvinte, nu ne propunem doar să creăm angajați eficienți, ci și liderii și inovatorii de mâine, dotati cu toate instrumentele necesare pentru a se descurca într-un mediu profesional și social din ce în ce mai complex.

Competențe pentru un viitor de succes

Despre Duo Hub Education

Ce este Duo Hub Education: Program complex care dezvoltă abilități necesare tinerilor care urmează să devină angajați, pregătindu-i astfel pentru o tranziție eficientă și armonioasă către mediul profesional.

Duo Hub Education este un program educativ integrat, conceput ca răspuns la o cerere în creștere pentru profesioniști nu doar specializați, ci și echilibrat dezvoltați. Acesta vine să întâlnească nevoia tot mai imperativă de oameni care să combine expertiza tehnică cu abilitățile de viață esențiale pentru a performa într-un mediu de afaceri dinamic și competitiv.

În centrul programului se află conceptul de învățământ dual, o abordare care se bucură de un interes crescând în rândul companiilor care vor să eficientizeze costurile de recrutare și de retenție ale angajaților.

Învățământul dual încorporează atât formarea tehnică, cât și dezvoltarea personală, pregătind tinerii pentru o trecere fluidă și productivă către cariera lor profesională.

Cu parteneriate în diverse industrii, de la tehnologie la inginerie și management, Duo Hub Education creează un ecosistem educațional în care tinerii pot dobândi abilitățile și cunoștințele necesare pentru a deveni profesioniștii și liderii de mâine.

Astfel, Duo Hub Education cultivă și abilitățile socio-emoționale, de la empatie și comunicare la reziliență și adaptabilitate.

Este un program complet, ce își propune să formeze indivizi capabili să navigheze cu succes în complexitatea lumii profesionale contemporane.

Duo Hub Education

Public Țintă

Elevi de gimnaziu

Liceeni & studenți din unitățile de învățământ profesionale și tehnice înscrise în programul de învățământ dual

Liceeni & studenți

Construim punți către cariere de succes

Beneficii

Cine pot fi partenerii?

Business-urile care au dificultăți în a-și găsi angajați sau în a-i loializa, cele care  își doresc să investească în dezvoltarea tinerilor, formându-i ca viitori angajați multidisciplinari, adaptați la un mediu de lucru în schimbare și pregătiți să contribuie la realizarea obiectivelor pe termen lung ale oricărei entități.

Ce câștigă sponsorii?

O pepinieră de tineri cu o mentalitate proactivă, bine pregătiți să facă față provocărilor și să contribuie activ la dezvoltarea și succesul organizației. Acești tineri nu doar că aduc un suflu nou și idei inovatoare, dar vin și cu un spectru larg de competențe care pot fi imediat aplicate în diferite sectoare ale companiei. În plus, investiția în dezvoltarea lor profesională și personală reprezintă un pas esențial în construirea unei culturi organizaționale solide, care pune accent pe creștere și excelență.

Ce câștigă participanții?

Își dezvoltă abilități pe mai multe arii (conform curriculei de mai jos), astfel încât atunci cand ajung în câmpul muncii să fie deja echipați pentru a face față cu succes rolului pe care îl vor îndeplini. Această pregătire multidisciplinară le oferă un avantaj competitiv, îi ajută să se adapteze rapid la diferite situații și să rezolve probleme complexe cu încredere și eficiență.

Curricula Programului Duo Hub

1. Abilități Sociale și Empatie

De ce sunt esențiale: Încurajează un mediu de lucru sănătos și productiv.

Aplicabilitate: Optimizarea comunicării și cooperarea efectivă.

2. Abilități de Comunicare Eficientă

De ce sunt esențiale: Reducerea confuziei și a ambiguităților.

Aplicabilitate: Articularea clară și convingătoare a ideilor.

3. Abilități de Lucru în Echipă

De ce este esențială: Amplificarea rezultatelor prin cooperare și colaborare.

Aplicabilitate: Distribuirea eficientă a responsabilităților.

1. Managementul Timpului și Organizarea

De ce sunt esențiale: Maximizarea utilizării timpului și resurselor.

Aplicabilitate: Stabilirea obiectivelor și urmărirea progresului.

2. Gândirea Analitică și Rezolvarea Problemelor

De ce sunt esențiale: Generarea de soluții creative la provocări complexe.

Aplicabilitate: Crearea și implementarea de soluții pe termen lung.

1. Flexibilitatea și Adaptabilitatea

De ce sunt esențiale: Navigarea cu succes prin schimbare și incertitudine.

Aplicabilitate: Învățarea și aplicarea de noi abilități sau cunoștințe.

2. Responsabilitatea Personală

De ce este esențială: Capacitatea de a lua decizii informate și de a răspunde pentru acțiunile proprii.

Aplicabilitate Practică: Auto-Management – Capacitatea de a se autoregla și de a-și gestiona propriile sarcini și comportamente.

3. Etica Profesională

De ce este esențială: Construirea și menținerea unei imagini solide.

Aplicabilitate: Acționarea în conformitate cu cele mai înalte standarde etice.

4. Abilități de Învățare Continuă

De ce sunt esențiale: Adaptarea la cerințele unui mediu de afaceri în dinamică rapidă.

Aplicabilitate: Participarea la cursuri, webinarii, conferințe.

Testimoniale

Play Video

”Acum mulți elevi își pot gestiona mai bine emoțiile și își stabilesc mult mai coerent obiectivele. Toți elevii sunt valorizați, este încurajată stima de sine, sunt promovate relațiile de respect și toleranță. ”

Mădălina S.

Mădălina S.

Director Școala Gimnazială Căpșuna

Fă primul pas

Acționează

Într-un peisaj de business unde competitivitatea și inovația sunt moneda de schimb, investiția în capitalul uman devine o piatră de temelie pentru succes. Vă invităm să luați în considerare o abordare integrată în dezvoltarea resursei umane, o abordare care îmbină pregătirea tehnică cu cea socio-emoțională.

Competențele tehnice sunt indiscutabil cruciale. Ele formează baza pe care se construiește orice carieră și asigură ca angajații dumneavoastră să fie eficienți, productivi și la curent cu ultimele tehnologii și practici din industrie. Cu toate acestea, în business, colaborarea și adaptabilitatea sunt la fel de valoroase, astfel că abilitățile socio-emoționale nu pot fi neglijate.

Un angajat cu abilități socio-emoționale dezvoltate este un comunicator eficient, un lider în devenire și un colaborator de nădejde, care poate gestiona stresul și presiunea, poate contribui la o atmosferă de lucru pozitivă și poate face față schimbărilor cu maturitate și înțelegere.

Aceste calități sunt esențiale pentru crearea și menținerea unei echipe coezive, capabile să își atingă obiectivele cu eficiență. Investind în dezvoltarea acestor abilități esențiale, companiile nu doar că își îmbunătățesc capitalul uman, dar se și aliniază cu viziunea unui viitor sustenabil și prosper.

Acest proiect reprezintă o oportunitate unică de a crea un parteneriat reciproc avantajos, conectând aspirațiile unei generații de tineri cu cerințele dinamice ale mediului de afaceri. Prin implicare, business-urile contribuie nu doar la formarea viitorilor angajați, ci și la consolidarea unei culturi organizaționale axate pe dezvoltare și excelență.

Începeți acum să pregătiți elevii care pot deveni viitorii dumneavoastră colegi!

Contactați-ne completând următorul formular

Formular contact
Utilizăm cookie-uri pentru optimizarea interacțiunii dvs. cu website-ul >> Detalii